Kineski ministar pisao Dačiću: Kina spremna da pomogne

BEOGRAD –

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio je danas pismo od kolege iz Kine Vang Jia u kojem mu poručuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji koji su uvek jedni uz druge, kao i da je Kina spremna da srpskoj strani pruži pomoć, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

“Čvrsto stojimo uz vašu stranu, i spremni smo da zajedno prebrodimo situaciju i prevaziđemo trenutne teškoće, kako bismo se zajedno izborili sa izazovom javnog zdravlja na globalnom nivou”, naveo je Vang Ji.

kina srbija ilustracija jpg

Vang Ji izrazio saosećanje prema zaraženima virusom Covid-19 u Srbiji i poželeo im brz oporavak.

On je zahvalio Dačiću što je svojim delovanjem izrazio podršku Kini dok je ta zemlja bila u kritičnoj situaciji epidemije i izrazio uverenje da će epidemija uz mere vlade biti pod dobrom kontrolom.

Ministar spoljnih poslova Kine je ocenio da je situacija zabrinjavajuća i da je virus zajednički neprijatelj čovečanstva, te da bi međunarodna zajednica trebalo zajedničkim naporima da se sa njim izbori.

“Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima svih strana pobediti epidemiju. Spreman sam da zajedno sa vama unapredim sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije”, poručio je šef kineske diplomatije u pismu Dačiću..