Sputnjik proslavio peti rođendan, među gostima i predsednik Vučić

Među gostima bili su i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko, reditelj Emir Kusturica, glumac Miloš Biković, bivši načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i ličnosti iz sveta umetnosti, kulture i sporta.

aleksandar, vucic

Na prijemu je bio i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je pri ulasku razvio trobojku i potom je poklonio glavnoj urednici Sputnjika Ljubinki Milinčić.

Ljubinka Milinčić rekla je da je Sputnjik postao “jedan od najcitiranijih medija”, a večeras je, kako je navela, čula od predsednika Vučića da je Sputnjik postao “jedan od najuticajnijih medija”.

Čestitajući rođendan Sputnjiku, ambasador Bocan-Harčenko rekao je da “delimo slične vrednosti i zajedničke ciljeve, a u prvom redu, to je istina”.

“Zbog te istine zahvalni smo Sputnjiku što nam pruža pomoć”, rekao je ambasador.

Okupljenima se obratila i zamenica glavnog urednika MIA Rusija Sevodnja Jelena Čepurnih, koja je čestitala jubilej u ime 4.000 zaposlenih koji govore na 33 jezika.

Prijemu su prisustvovali i francuski humanitarac Arno Gujon, glumica Vjera Mujović, reditelji Stanko Crnobrnja i Ljubiša Ristić…

Na početku svečanog programa prikazan je film o Sputnjiku.