Brnabić: Reforme Javnih preduzeće nedovoljno brze

“Slažem se sa Sosom, i reforme nisu bile dovoljno brze. Radile smo neke stvari koje smo mislili da su prioritetnije, kao što su preduzeća koja su u većinskom državnom vlasništvu i završili smo u ovom mandatu gotovo sva koja su bila problematična”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare nakon predstavljanja 12. Sive knjige NALED-a.

brnabic

Rekla je da se za preduzeća u Boru, Majdanpeku i Smederevu… našlo strateško rešenje.

Da smo se bavili paralelno i njima i drugim preduzećima, sa svim drugim reformama, ništa ne bi bilo urađeno, rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše ocene MMF-a da reforme u javnim preduzećima u Srbiji ne idu dovoljno brzo.

Šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa rekao je juče za Radio Slobodna Evropa da reforme strateških državnih preduzeća u Srbiji napreduju sporim tempom. Ponovljen je stav MMF-a da je potrebno “više napora kako bi se ojačalo korporativno upravljanje i obezbedilo profesionalno rukovodstvo u ovim preduzećima”.

O metrou razgovaramo sa partnerima iz Francuske i Kine

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su iz budžeta izdvojena sredstva za gradnju metroa u Beogradu i da se trenutno razgovara sa partnerima iz Francuske i Kine o tom projektu.

“U ovom trenutku razgovaramo sa različitim partnerima, zainteresovani su Francuzi i Kinezi, videćemo ko je bolji, pa ćemo na osnovu toga krenuti u posao…”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara posle predstavljanja 12. Sive knjige NALED-a.

Upitana da li se može očekivati da izgradnja počne do kraja godine, kako su najavili čelnici grada, Brnabić je odgovorila da se nada da gradnja može početi do tada

Ukinti takse što pre

Nadam se da će Priština što pre ukinuti takse i da ćemo se što pre vratiti za pregovarački sto, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je istakla je da su zbog taksi ispaštali svi, i Srbi i Albanci i drugi, i da sve zavisi od Prištine i Aljbina Kurtija.