Trivan sa ambasadorom Holandije o saradnji u ekologiji

Kako je saopšteno iz Trivanovog kabineta, zajednički je ocenjeno da je saradnja dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine izuzetno uspešna, da su ostvareni dobri rezultati, ali da ima još dosta prostora za njeno razvijanje, posebno u oblasti otpada i otpadnih voda.

trivan

Ambasador Bešur Pluh je izneo uverenje svoje zemlje da će Srbija ubrzo biti članica EU i čestitao na uloženom naporu na izradi pregovaračke pozicije za Poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

Ukazao je da je to poglavlje ako ne najteže, ono jedno od najzahtevnijih u procesu pridruživanja Srbije EU i da će Holandija podržati i osnažiti proces njegovog otvaranja i implementacije jer je oblast životne sredine visoko na listi prioriteta i Vlade Holandije i svih drugih članica EU.

Ministar Trivan je izrazio zahvalnost Holandiji na pomoći i podršci u procesu pristupanja EU i investicijama u realizaciji projekata, a posebno u oblasti otpadnih voda i otpada, koja je priorit u zaštiti životne sredine.

Zajednički je ocenjeno da holandske investicije ne samo što donose kapital već i najsavremenije, inovativne tehnologije koje su dragocene u dostizanju najviših standarda životne sredine, dodaje se u saopštenju.