Završeni programi Raspustilišta

Niz multimedijalnih, umetničkih, kreativnih, edukativnih radionica, pozorišnih predstava, susreta sa književnicima, glumcima i pevačima obeležilo je svakodnevnicu novosadskih osnovaca koji su svoje slobodne dane tokom zimskog raspusta proveli na Raspustilištu. Kako kažu, upravo im je ono nametnulo poštovanje prema umetnosti, kreativnosti i kulturi.

program, za, decu

Za sve dane koliko je trajalo raspustilište, pored edukativnih radionica, kako kažu organizatori, najbitnije je to što je uspostavljena interakcija sa decom.

“S obzirom na to da smo u novom prostoru, moramo priznati da smo zadovoljni, iz dana u dan su nam dolazila nova deca i to nam je jako drago, sve u proseku je bilo između 80-100 dece svaki dan, što je za ovaj novi prostor sasvim u redu”, ističe Teodora Tasić, portparolka Novosadskog dečjeg kulturnog centra.

Poslednjeg dana manifestacije, u goste je došao Dečji kulturni centar iz Beograda kako bi poklonio deci iz Novog Sada zabavno-edukativni program “Na dvoru kod despota Stefana” iz ciklusa “Srednjovekovna Srbija”. U okviru programa izvedena je i predstava “Kraljević Marko” po tekstu Slobodana Stanišićam, koju izvodi glumac Goran Joksić.