Šansa za srpske startape na investicionom skupu u Dubaiju

Pobednik će imati priliku da predstavi svoju ideju na globalnoj startap izložbi i takmičenju “AIM Startup 2020” u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, koje će okupiti vodeće svetske investitore, preduzetnike i donosioce odluka od 24. do 26. marta, saopšteno je iz Naučno-tehnološkog parka Beograd.

naucno tehnoloski park beograd

Pravo učešća na prvom AIM Startup takmičenju u Srbiji imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, koje posluju od dve do sedam godina, sa ostvarenim godišnjim prihodom između 100.000 i jedan milion dolara, a koji su podigli bar jednu rundu investicija, dok su kriterijumi po kojima će se ocenjivati: rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

Lokalnom pobedniku biće obezbeđeni put, smeštaj i štand na AIM 2020, uz prilike za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela.

Globalno AIM 2020 Startap finale, na kome će se predstaviti lokalni pobednici iz 80 zemalja, izvanredna je prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, prošire se na nova tržišta, uspostave nove poslovne kontakte i predstave se globalnoj publici, ističu iz NT parka.

AIM je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohameda bin Rašida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja”, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake.

Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i saizlagača, kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta, navodi se u saopštenju.