Peruničić: Protiv Hrvatske da odigramo najbolje što možemo

“Bićemo bez Zelenovića u meču sa Hrvatskom. Stefan Vujić nam je glava, neko ko prepoznaje igru. Lazar Kukić igra drugačije, ali bio je dobar, davao je doprinos koliko može. Mi predstavljamo svoju zemlju i moramo do kraja da igramo na najpošteniji mogući način. To je njihova obaveza kao reprezentativaca. U odnosu na protivnika biramo i igrače. Probaću da ih dignem da protiv Hrvatske odigramo najbolje što možemo”, rekao je Peruničić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

perunicic42

Rukometaši Srbije sinoćnim porazom od Crnogoraca (22:21) završili se nastup na EP.

“Poraz je jako teško pao svima. Celu noć sam izlazio po hodnicima da ih smirujem. Nisu mogli da spavaju. Jako emotivno su doživeli i to nema veze sa rivalitetom Srbije i Crne Gore, već važnosti utakmice za plasman na ovom prvenstvu. Ove momke nije baš briga kada izgube. Proživljavaju kao i ja poraze. Pokušavam da im usadim da u životu ima strasti i emocija i da tako treba da pristupaju svemu. Oni uvek žele. Nemam zamerku na njihov odnos i disciplinu u ovih godinu i nešto dana. Moji igrači su za mene uvek najbolji igrači. Najbolje se može videti sa strane. Uvek pokušavam najpozitivnije moguće, da nedostatak kvaliteta nadomestimo karakterom”, rekao je Peruničić i dodao da ne misli da je Crna Gora kvalitetnija ekipa, već da su njegovi igrači promašili zicere koje nisu smeli.

“I dalje smatram da smo bolji kao tim, ali promašiili smo zicere koje nismo smeli. Moraju da shvate da na terenu moraju da se isključe faktori sa strane. Veoma je teško, imali smo najbolju moguću nameru. Oseća se neki strah kod momaka, da li od poraza, odgovornosti, saznanja da nema dovoljno kvaliteta kao njegov saigrač. Jako puno pričamo na tu temu i moj stav je uvek da daju sve od sebe. To ide sve uz stvari koje radimo, a budite sigurni da radimo 200 odsto. Sažvaćemo sve stvari koje imamo da im damo u pripremi, maleri nas prate od samog starta”, zaključio je Peruničić.

Reprezentativac Nemanja Zelenović kaže da je poraz teško pao, ali da je važno da u utakmici a Hrvatskom pruže otpor.

“Veoma je teško. Neprospavana noć, puno misli u glavi. Ne mogu da kažem da je bilo toliko loše u ove dve utakmice. Bilo je mnogo dobrih stvari. Desila se promena u odbrani u odnosu na prvi meč sa Belorusijom. Znali smo gde smo grešili, to smo i popravili. Oba golmana su bila na visokom nivou, njihov je bio na kraju. Bitna je utakmica i sa Hrvatskom da pružimo dobar otpor i siguran sam da će tako biti. Falio je kontinuitet u nekim segmentima igre. To dolazi i sa iskustvom. Imamo tri-četiri debitanta, prošle godine ih je bilo i više. Ponosan sam na momke koji su dali sve od sebe. Takav je sport. Kolo sreće se može okrenuti na našu stranu naredne godine”, rekao je Zelenović.

Meč između rukometaša Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30.