Tači se u Berlinu sastao sa Grenelom

BERLIN –

“Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel, tokom privatnog sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu, ponovio je da SAD pozivaju na što bržu deblokadu poslednje faze dijaloga između Kosova i Srbije”, javlja Gazeta Ekspres.

Sastanak Grenela i Tačija u nemačkoj prestonici, koji nije bio najavljen, održan je u ponedeljak.

ricard, grenel

Glavna tema razgovora bila je deblokada pregovora između Kosova i Srbije, a razgovarali su i o trenutnoj situaciji na Kosovu sa posebnim akcentom na dešavanja posle izbora 6. oktobra, navodi Gazeta Ekspres, prenosi Kosovo Onlajn.

Napominje se da Tačijeva kancelarija nije izdala saopštenje, niti bilo kakav zvaničan odgovor povodom navoda prištinskog lista, ali je Grenelova kancelarija potvrdila informacije o sastanku.

Iz Kancelarije Ričarda Grenela poručeno je da ne mogu pružiti informacije o privatnim sastancima koje je imao američki ambasador u Nemačkoj.

Dik Kustin, zadužen za medije u Grenelovoj kancelariji, rekao je da se Grenel redovno sastaje sa različitim ljudima i grupama.

“Ne komentarišemo privatne sastanke ambasadora Grenela. Ali možete pretpostaviti da se redovno sreće sa nekim ljudima i grupama”, rekao je Kustin.