Marko Milačić uhapšen zbog jučerašnjeg protesta, Carević pozvao građane Budve večeras na protest

Šetnja u glavnom gradu je organizovana nakon molebana u hramu Hristovog Vaskrsenja, navodi u saopštenju ta stranka, dodaje da je organizovao “narod samoinicijativno”, a protiv Zakona o slobodi veroispovest.

Uhapšen i predsednik Sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, bivši predsednik Opštine Danilovgrad kažnjen novčano

Predsednik Sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Predrag Spasojević priveden je jutros zbog protesta građana i blokade kružnog toka u Spužu, nadomak Podgorice.

spc,podgorica,crna, gora

Protestu zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti sinoć je prisustvovalo nekoliko desetina građana, a organizovan je na petlji kod Stologlava.

Na protestu je uhapšen i bivši predsednik Opštine Danilovgrad Milorad Kadić, koji je u sudu za prekršaje kažnjen sa 500 evra, prenele su podgoričke Vijesti.

Carević: I građani Budve treba da iskažu nezadovoljstvo 

Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević pozvao je sve građane i vernike Budve da se večeras okupe ispred starogradske crkve Sveta Trojica, gde će biti služen moleban, nakon čega će biti održana protestna šetnja.

Carević je u pozivu poručio da, kao i u drugim gradovima Crne Gore, i građani Budve treba da iskažu na taj način nezadovoljstvo usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Protestna šetnja planirana je do manastira Podmaine, a okupljanje će biti prijavljeno policiji i neće biti blokada saobraćajnica.

MUP CG: Procesuirano više lica zbog incidenata u tri grada

Uprava policije Crne Gore saopštila je danas da je više lica procesuirano zbog incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Nikšića, na protestima povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

“Policija u Podgorici je zbog događaja koji su se desili sinoć dovela ukupno 13 lica u prostorije Centra bezbednosti Podgorica i to: M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34)”, kaže se u saopštenju.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navodi se da je policija lišila slobode V.J. (31) i L.N. (19) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Zbog sumnje da su počinili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, slobode su lišeni D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26)”, navela je crnogorska policija i dodala da su “M.M. (34) i V.M. (60) lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama”.

Postupajući službenici CB Podgorica, kaže se u saopštenju, preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Prilikom kamenovanja sinoć od strane građana povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše telesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže telesne povrede”, dodaje se u saopštenju.

Crnogorska policija navodi da je “na području Danilovgrada sinoć došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice”.

“Slobode je lišen M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama. Policija je danas lišila slobode i P.S. (46) zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru. Navedena lica su procesuirana prema nadležnim sudovima”, stoji u saopštenju.

Napomnjje se da je policija u Nikšiću 27. decembra podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog prekšaja Zakona o javnom redu i miru, odnosno isticanja zastave druge države bez odobrenja.

Istog dana je lišeni su slobode D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično đelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru S.Ć. (21) i u Nikšiću P.R. (53), navedeno je u saopštenju Uprave policije Crne Gore.