Đorđević sa Telatin o centrima za socijalni rad

BEOGRAD –

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa šeficom Kancelarije UN za projektne usluge Mikelom Telatin o toku dosadašnjih aktivnosti na projektu ”Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije”, kao i vremenske okvire za naredne korake.”

Izuzetno sam ponosan na to što je kancelarija Ujedinjenih Nacija za projektne usluge UNOPS kao naš dugogodišnji partner, prepoznala naša zalaganja da obezbedimo kvalitetniji sistem socijalne zaštite i poboljšamo uslove života za sve stanovnike Republike Srbije”, rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju.

zoran, djordjevic

Kako je istakao, početkom naredne godine planiran je početak radova i ubrzo će se implementacija sprovesti na teritoriji cele Republike Srbije..

Šefica kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, Mikela Telatin istakla je da je veliko zadovoljstvo sarađivati na projektu koji je u ovoj meri značajan za građane i iskazala da je dosadašnja saradnja proticala veoma efikasno sa nadom da će se nastaviti istim tempom i kvalitetom.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta socijalne zaštite i uslovima rada u centrima za socijalni rad., jedan od projekata koji je direktno u vezi sa centrima je upravo i ”Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije”.

Trenutno se sprovodi četvrta faza, koja podrazumeva implementaciju predloga mera za poboljšanje socijalne zaštite, kao i infrastrukturne radove u centrima za socijalni rad sa istim ciljem, tačnije izgradnju novih centara za socijalni rad po meri građana. Ova faza projekta se sprovodi u partnerstvu sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.