Vulin: Laž o agresiji na Hrvatsku

“Kada je već počeo da nabraja žrtve i posledice gradjanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je baš mogao da pomene i da je iz Hrvatske proterano blizu 500.000 Srba državljana Hrvatske, da ih je samo u zločinačkoj akciji Oluja proterano 250.000, a da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba”, rekao je Vulin povodom izjave Plenkovića na samitu NATO u Londonu “da se Hrvatska seća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpela velike žrtve”.

vulin

Srpski ministar odbrane je u izjavi za javnost naveo “da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna koliko vrede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba”.

“Plenković je”, ukazuje Vulin, “propustio da pomene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, deonice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća proteranih Srba, državljana Hrvatske”.

“Ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, ma koliko god puta da je Plenković ponovi”, izjavio je Vulin.