Više beskućnika nego mesta u prihvatilištu tokom zimskih dana

Prvi hladni dani doneli su sa sobom i veći broj korisnika u prihvatilištu za sugrađane bez krova nad glavom. Kako kažu, na niskoj temperaturi i u ledenoj ulici, dan se provesti ne može, te im je svaki vid pomoći dobrodošao.

prihvatiliste

Prihvatilište sa svratištem u ulici Kralja Petra Prvog 28c, samo sa dnevnom uslugom, radi tokom cele godine. U objektu imaju kapacitet za 20 korisnika,dok u hladnim danima taj broj bude i dvostruko uvećan.

“Mi pružamo dnevne usluge, to znači da ovde korisnici imaju higijenski tretman kompletan, imaju prava na suvi obrok i topli napitak i naravno pod obavezno i usluga socijalnog radnika, što je bitno za ljude koji žive na ulici”, objašnjava Anđelka Barać, rukovodilac Prihvatilišta sa svratištem.

Osim nedostatka prostora, iz Prihvatilišta kažu da je pomoć naših sugrađana, uvek dobrodošla. Ukoliko imate višak garderobe, posebno zimske, bilo bi korisno doneti je u objekat.

“Naši sugrađani već godinama znaju da svratište postoji ovde u Novom Sadu, donose nam neophodnu garderobu, međutim, malo je stvari koje možemo da damo korisnicima, napominjem da je to uglavnom mlađa populacija i da nam je zaista neophodna obuća i donji veš”, kaže Barać.

Prihvatilište sa svratištem otvoreno je svakog dana od 7 do 19 časova.