Vasiljević: Predsednik Vučić dva dana bio na aparatima na VMA

Dodala je “da se nada da ćemo prevazići “ovu, skoro pa tragediju””.

“Predsednik je bio toliko loše da je sam tražio da ga odvedu, a on je čovek koji ne priznaje nikakve simptome bolesti”, rekla je Vasiljević i dodala “da je ceo predsednikov tim mnoge njegove terperature preživeo na nogama sa njim”.

“Trčali smo sa njim po belom svetu u najgorim stanjima, ali je i sam shvatio u ovom slučaju da nešto nije u redu”, rekla je Vasiljević i dodala “da je veoma težak vinked za nama”.

Vasiljević je navela i “da su jutros stigli rezultati analiza i izrazila uverenje da će nakon ovoga predsednik početi da sluša ljude koji brinu o njegovom zdravlju”.

U nastavku emisije Hit Tvit bilo je reči i o reakciji javnosti na predsednikovo lečenje i Vasiljević je “izrazila nadu da predsedik nije video loše rekacije”.

Dodala je “da je i ona prestala da gleda te ružne komentare i upitala šta se desilo da je “društvo postalo jezivo””.

“Ako niste za njega, neko ko podržava poltičku opciju Aleksandra Vučića i ovu vlast bar čoveka pustite na miru da bude bolestan”, rekla je ona i izrazila “zadovoljstvo što je ipak veći deo javnosti iskreno bio zabrinut”.

“Predsednik je dobio veliki broj poruka od svetskih predsednika Makrona, Angele Merkel, premijera Albanije, Boruta Pahora, Dodika ….”.

Vasiljević je komentarisala i pisanja medija “da je novinarsko pitanje uzrok zdravstvenih problema predsednika Vučića”, a kako je voditeljka podsetila i “navode novinara Jugoslava Ćosića da presednik ne bi trebalo da se bavi tim poslom ako je osetljiv na novinarska pitanja”.

“Gospodina Ćosića bi trebalo da bude sramota zbog takvih izjava, da li time prikriva afere ili pokušava da podigne rejting televiziji ili je preglasio značaj svojih novinara”, rekla je Vasiljević i podsetila “da predsednik uvek odgovara na sva pitanja”.

Poručila je novinaru Miodragu Sovlju “da čovek može da bude nezavisan i dobar novinar i ako je pristojan, a sve ono što se videlo u petak od njega pokazuje da on to nije”.

Dodala je “da je Sovilj došao na konferenciju potpuno nepripremljeno i samo s namerom da isprovocira predsednika”.

Lekari VMA spasili život Vučiću

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je danas u izjavi Tanjugu da predsednik Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA.

Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik Srbije životno ugrožen, rekao je ministar Lončar.

vma

U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsednik Vučić je, prema recima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Ipak, stručni timovi VMA su predsedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak.

“Koristim ovu priliku da lično zahvalim medicinskim timovima VMA, koji su još jednom pokazali svoju stručnost i profesionalizam”, rekao je ministar Lončar, dodajući da su vrhunski lekari i sestre potvrda snage jedne države.