Putin o terorizmu i korupciji: Policija ne treba da ima milosti

Moskva — Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je pripadnicima policije da ne treba da imaju milosti kada je u pitanju borba protiv korupcije.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/Gerard Julien pool maxpp out

Foto: EPA-EFE/Gerard Julien pool maxpp out

Putin je naglasio i da policija ne bi trebalo da ima milosti kada je reč o ostalim zločinima, kao što je terorizam, ekstremizam i pokušaj podele ruskog društva, saopštila je ruska policija.

Putin je na svečanosti povodom Dana policije rekao da danas svaki zaposleni u agencijama Ministarstva unutrašnjih poslova mora da ispunjava najviše standarde.

“Vaša dužnost je da se borite protiv terorizma i ekstremizma, i protiv pokušaja da se poseje mržnja i da se podeli naše multietničko društvo u kojem imamo pripadnike više vera”, rekao je Putin na svečanosti, navodi se u saopštenju.

Kako je preneo Tas, Putin je naglasio da je zato od vitalnog značaja da se nikada ne prestane sa preventivnim radom, i iskrenim i otvorenim dijalogom sa predstavnicima civilnog društva i verskih zajednica.

Ruski predsednik je pozvao sve pripadnike policije da, kada je reč o borbi sa korupcijom, organizovanim kriminalom i trgovinom droge, budu “odlučni i bez kompromisa”.