Završetak Koridora 10 važan za brži razvoj i nove investicije

”Srbija je završetkom kompletnog drumskog Koridora 10 pokazala da može da realizuje velike projekte i danas više nema nijednog metra na ovom koridoru a da to nije auto-put. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov predaće sutra auto-put na korišćenje građanima Srbije, a to će biti i prilika da kažemo hvala svima koji su učestvovali u izgradnji, od Koridora Srbije, preko izvođača, do svih radnika koji su radili na ovom projektu”, rekla je Mihajlovićeva gostujući u emisiji ”Oko ekonomije” na RTS-u.

zorana mihajlovic jpg

Potpredsednica Vlade istakla je da je geografski položaj Srbije takav da mora da se infrastrukturno povezuje i da danas ima 950 km auto-puta, što je više od Bugarske, Rumunije, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

”Završetak Koridora 10 znači mogućnost da se Srbija dalje razvija, da dolaze nove investicije, jer prvo što svaki investitor pita kad razmišlja da otvori fabriku jeste brzina kojom se izdaju dozvole i da li postoji auto-put”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu, zajedno sa međunarodnim finansijskim organizacijama, biti urađena ozbiljna ekonomsko-finansijska analiza o izgradnji Koridora 10 ”kako bismo videli gde se grešilo u prošlosti i da se te greške ne bi ponovile, jer nas čeka izgradnja pet novih auto-puteva”.

Negre: Dve trećine uloženog novca biće vraćeno kroz naplatu putarine

U istoj emisji RTS-a, “Oko ekonomije”, Dubravka Negre, direktorka Evropske investicione banke za Srbiju, koja je učestvovala u finansiranju izgradnje tog koridora, navela je da će dve trećine uloženog novca biti vraćeno kroz naplatu putarine

“Mi ćemo s međunarodnim revizorskim kućama uraditi analizu Koridora 10, pre svega ekonomsko-finansijsku analizu, ne zato da bi “uprli prst” u nekoga već da bismo videli gde smo grešili, šta ne smemo da ponovimo i šta možemo da učinimo boljim, jer Srbiju čeka izgradnja pet auto-puteva”, kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je danas obišla istočni krak Koridora 10 koji će sutra svečano u saobraćaj pustiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, i to ne samo da bi proverila da li je sve spremno već da bi na licu mesta zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji.

“Puno se radilo, ali sada je sve spremno. Važno je to što je Srbija potpuno, konačno, završila Koridor 10 i više nema razgovora o jednom metru puta koji nije auto-put, bilo da je južni ili istočni krak. To je velika stvar za Srbiju i pokazuje da je Srbija spremna za velike projekte”, kazala je ministarka.

Dodala je da je Koridor 10 evropski koridor i da s njim sada Srbija postaje praktično nezaobilazna ruta između istoka i zapada, severa i juga, i istakla da je njegovom izgradnjom rešeno i pitanje bezbednosti.

Srbija na današnji dan ima 950 kilometara auto-puteva, ima više od Rumunije, Bugarske, Albanije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije, kazala je Mihajlovićeva i dodala da nema više od Hrvatske, ali da bi u narednom periodu i to trebalo da se desi.

Ona je navela da je i “benefit koji će se osetiti korišćenjem Koridora 10 brzina kojom će se kretati i tranzitni saobraćaj, ka Bugarskoj, odnosno Bliskom istoku.

Za Srbiju to znači, istakla je Mihajlovićeva, mogućnost da i dalje razvija svoju ekonomiju i da dovodi nove investicije.

Direktorka Evropske investicione banke za Srbiju Dubravka Negre navela je da je ta banka finansirala 22 kilometara na deonici koja se sutra otvara za saobraćaj pored ukupno 52 od 86 kilometara koliko iznosi ukupna kilometraža između Niša i Dimitrovgrada.

Na ovom projektu investiranje EIB-a iznosi 265 miliona evra i to je otišlo za najteže i najkompleksnije deonice, kazala je Negre, dodajući da je prosečna cena izgradnje na Koridoru 10 na nivou koji je i u okolnim zemljama, ali i u zemljama EU, odnosno da prema njihovim računicama nisu preplaćeni.

“Vršili smo računice i došli do toga da će se oko dve trećine ukupnog ulaganja vratiti kroz naplatu putarine, što je više nego prihvatljivo za finansiranje izgradnje auto-puta, a uzeli smo u obzir i ekonomske koristi”, kazala je Negre u emisiji “Oko ekonomije na RTS-u.

Dodala je i da EIB pridaje veliki značaj Koridoru 10, koji ne samo da povezuje Srbiju sa Bugarskom već povezuje od Austrije Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i preko Bugarske dalje na Bliski istok.

U emisiji je učestvovala i urednica časopisa “Biznis” i “Ekonometar” Radojka Nikolić, koja je istakla da ulaganje u infrastrukturu omogućava brži privredni rast, a potom i bolju naplatu poreza.

Ona je istakla i da je za razvoj privrede u kraju kojim se proteže istočni krak Koridora 10 pozitivna stvar i Slobodna zona u Pirotu, koja je kao magnet za investitore, jer im, osim oslobađanja od poreza, omogućava i da završe sve na jednom mestu.