Počinje prodaja ulaznica za Festival nauke

Festivalske ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na Ticket vision prodajnim mestima u celoj Srbiji i ona važi za jedan dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna “Naučno-fantastična” bina.

festival, nauke

Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Više od polovine publike čine organizovane školske posete, pa je tako program u prva tri dana – četvrtak, petak i subota, prilagođen ovom programu i namenjen prvenstveno za školske posete.

Cena grupne đačke ulaznice je 450 dinara po učeniku i važi za taj dan.

Svim učenicima će se pružiti prilika da uživo učestvuju u eksperimentima o kojima uče u udžbenicima, a na taj način najmlađi posetioci će zajedno sa preko 600 naučnih demonstratora iz zemlje i sveta i na preko 60 interaktivnih postavki učestvovati u istraživanju celog jednog univerzuma satkanog od nauke i najnovijih naučnih dostignuća.

Nedelja je tradicionalno Porodični dan festivala.

Ovogodišnja tema je “Razotkrivanje” i posvećena je upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća.

Misija festivala jeste, kako ističu organizatori, podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode, a kroz brojna predavanja, interaktivne postavke, izložbe i radionice festival će prirediti najbolju naučno-edukativnu zabavu za sve uzraste.

Generalni sponzor i ovogodišnjeg Festivala nauke je NIS, a jedanaesti put zaredom, prijatelj manifestacije je mts.

Suorganizator je Beogradski sajam, a podrška festivalu su Austrijski kulturni forum i Francuski institut, dok su sponzori: Elektroprivreda Srbije, kompanija Coca Cola, Erste banka, Nacionalna Geografija, Grafix i Mešer Tehnogas AD.