Nagrada za Zrenjaninku na sajmu “J=DNAKI”

Milica Knežević ostala je u invalidskim kolicima nakon saobraćajne nesreće 2009. godine. Na svom blogu i na društvenim mrežama ukazivala je na razne probleme sa kojima se susretala. Nakon što je govorila o tome da ne može da prisustvuje svim predavanjima na spratu zbog nedostatka lifta u zgradi, Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu dobio je lift, koji i danas koriste studenti sa invaliditetom.

invalidi, kolica, parking, abr

“Kad god se razgovara o pristupačnosti obrazovanju prosto to je jedno od osnovnih ljudskih prava kao što je to moje pravo i pravo bilo kog drugog građanina ili građanke ove države tako da samo sam želela da se to moje pravo ispuni da mi se omogući jednak pristup obrazovanju kako meni tako i svim budućim studentima i naravno i zaposlenima tako da mi je drago da je to sada ispunjeno da je fakultet pristupačan“, rekla je Milica.

Milica se nakon završetka studija zaposlila kao test developer, gde je naišla na podršku od strane poslodavca koji je obezbedio sve uslove kako bi ona nesmetano obavljala svoj posao. Društvenim aktivizmom se i dalje bavi, dobila je brojne nagrade, a poslednja joj je dodeljena na sajmu Jednaki u Beogradu.

“Mislim da zaista imamo mogućnosti da utičemo na neke promene i u našoj državi i našem okruženju i bližem i širem i mislim da svako od nas treba da to da kažem prihvati i da uradi koliko god je do njega pa tako i ja prosto trudim se da svojim delovanjem promenim šta god mogu da utičem na šta god mogu”, dodala je ona.

Milica ističe da je kolica ne zaustavljaju, na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin upisala je i master studije , želja joj je da napreduje u karijeri a učestvuje i u kampanji još uvek vozim koju sprovodi Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.