Svirepost na salašu kod Apatina – ubijeni poni i magarac

Petar Rašeta, vlasnik ovog salaša sutradan je zatekao jezivu sliku. Njegove ljubimce, ponija Zlatka i magarca Julija nepoznata osoba je ustrelila i ostavila da iskrvare. Ubijene životinje su bile u svom zabranu na salašu.

Ogorčen i bez reči, Rašeta ne može da objasni ko i zašto je ovo mogao da uradi.

magarac jpg

“Osoba koja je tako nešto mogla učiniti nedužnoj životinji predstavlja opasnost i za ljude. Životinje ni krive ni dužne postale su žrtve bolesnika kojeg treba pronaći i pomoći mu, jer očigledno nije sposoban da se sam izbori sa problemom”, kaže Rašeta i pita se: “Da li možemo biti sigurni da ova osoba, ne daj bože, može učiniti i gore stvari?”

“Ne znam kako da ga nazovem, doći do ogradu salaša, pozvati životinje, ili su i same došle, i nemilosrdno ih ubiti.
Da li može ovo da se dešava danas?”

Na licu mesta policija je izvršila uviđaj a prema Rašetinim rečima, poni Zlatko je ubijen sa jednim metkom, a magarac Julije sa najmanje dva metka.

Mali Petrov Salaš je mesto na kome deca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa svim domaćim životinjama i njihovim načinom života na jednom klasičnom vojvođanskom salašu. Salaš je poznat po tome što životinje nisu zatvorene u kavezima kao u zoološki vrtovima. Poseban odnos, pun poverenja prema posetiocima imali su ubijeni poni Zlatko i magarac Julije.