Nacionalni program za početnike u preduzetništvu (AUDIO)

BEOGRAD –

Novim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima mlađim od dve godine, kao i svima koji su zainteresovani za započinjanje sopstvenog biznisa i razvoj poslovanja na raspolaganju je novi nacionalni “Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja”. Preduzetnicima je na raspolaganju 300 miliona dinara, a detalje programa predstavlja Tamara Dunđerović iz Centra za programe podrške privredi, mikro, malim i srednjim privrednim društvima u Privrednoj komori Srbije.

...

“Cilj programa je da stimuliše razvoj preduzetništva i samozapošljavanja, a sastoji se od petodnevne obuke za izradu poslovnog inicijativnog plana, koju organizuje Privredna komora Srbije, kao i od podsticajnih kredita pod povoljnim uslovima (kamata do 5,99% godišnje)”, kaže Dunđerović i dodaje da je maksimalni iznos kredita 3 miliona 600 hiljada dinara, te da početnici u poslovanju mogu da ostvare i pravo na 20% bespovratnog novca od ukupne investicije.

biznis, kompas, 800x450

Ona ističe da će svi privrednici koji dobiju kredit od partnerskih banaka imati pravo na stručnu savetodavnu podršku, koju će godinu dana pružati stručnjaci Privredne komore Srbije.

“Reč je o mentorskoj podršci koja će se ostvarivati neposredno, tako što će privrednici moći da kontaktiraju Centar za mala i srednja privredna društva, koja će im dodeliti specijalizovanog eksperta iz oblasti koja ih zanima”, objašnjava Dunđerovićeva i dodaje da će privrednici biti upućivani na željene institucije ukoliko je potrebno da ispune određeni standard kvaliteta.
Ona dodaje da je interesovanje za konkurs već od prvog dana objavljivanja veliko, a posebno kada je reč o uslovima i načinu prijavljivanja za program.

“Za sve zainteresovane za program na raspolaganju je mejl adresa Privredne komore Srbije (startap@pks.rs), a sve informacije su dostupne na veb sajtovima Privredne komore Srbije i Ministarstva privrede”, zaključuje Dunđerovićeva.

Emisiju “Biznis kompas” možete u celosti poslušati  OVDE