Jubilarni 20. EXIT od 9 – 12. jula, ulaznice od 22. novembra

Petrovaradinska tvrđava narednog jula biće u centru pažnje svetske muzičke javnosti, a na preko 40 bina i zona okupiće se neke od najznačajnijih muzičkih zvezda današnjice, ali i nekoliko odabranih Egzit izvođača iz prethodne dve decenije, čiji su nastupi zauvek postali nerazdvojni deo istorije festivala.

exit, egzit

Pod simboličnim sloganom „EXIT 2.0“, festival označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog delovanja.

“Ceo tim, kao i brojni prijatelji i saradnici, rešen je da nadmaši čak i prethodne rekordne godine za nama, kako bi upravo iduća donela dosad najbolje izdanje i jedan novi Egzit, spreman za narednih dvadeset godina”, izjavio je ovim povodom Dušan Kovačević, osnivač festivala.

Predstojeće festivalsko izdanje, kao i prateća kampanja, slaviće jedinstvo naizgled sasvim različitih fanova Egzita, od pankera i metalaca do repera i rejvera, preko domaće publike iz svih krajeva regiona, pa sve do onih koji prelaze i cele okeane da bi stigli u Novi Sad i tako potvrdili zašto je popularni britanski časopis DJ Mag rekao da je Egzit “više od festivala i više od brenda, jedan pokret i kultura za sebe”.

Uz objavu datuma zakazan je i start prodaje ulaznica za petak 22. novembra tačno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon ceni. Prvi izvođači za Egzit, ali i za ostale festivale u organizaciji Egzit tima, kao što su Sea Star u Umagu, Revolution u Temišvaru i Sea Dance u Budvi, biće objavljeni uskoro, a kako najavljuju, svi ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svetske muzičke scene u kombinaciji sa proverenim imenima, uz izuzetno veliku raznolikost muzičkih žanrova.