Seminari za studente o zaštiti konkurencije

BEOGRAD –

Komisija za zaštitu konkurencije, u saradnji sa Komisijom za fer trgovinu Japana organizuje seriju seminara za studente osnovnih, master i doktorskih studija svih univerziteta u Srbiji. Svi akademci koji se prijave na events@kzk.gov.rs i tako obezbede svoje mesto na jednom od seminara, biće u prilici da se upoznaju sa osnovnim principima politike zaštite konkurencije, uz predstavljanje konkretnih primera iz prakse borbe protiv kartela i drugih oblika kršenja konkurencije.

Seminari će biti održani : Novom Sadu, 14.novembra u zgradi Univerziteta dr Zorana Đinđića; u Nišu, 13.novembra u zgradi Univerziteta, Univerzitetski trg i u Beogradu, 12.novembra, Pedagoški muzej, Uzun Mirkova 14;

mladi

“Uključivanje studenata u aktivnosti Komisije za zaštitu konkurencije jedan je od važnih zadataka naše institucije. Pružanje šanse mladima da se što više upoznaju sa politikom zaštite konkurencije i u ovoj oblasti pronađu interesovanja za dalji akademski rad spada među prioritete Komisije” –  naglašavaju u Komisiji za zaštitu konkurencije.

Realizacija seminara je podržana od strane Ambasade Japana u Beogradu, kao i Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Japana.