Razigrani piknik okupio učenike novosadskih srednjih škola

NOVI SAD –

Razigrani piknik koji organizuje udruženje “Ritam zdravlja”, održan je u Dunavskom parku. Ta manifestacija, čiji je cilj promocija zdravlja, fizičke aktivnosti i zdravih životnih navika, okupila je učenike novosadskih srednjih škola.

...

Uz igre bez granica, smeh i razmenjivanje informacija u vezi sa zdravijim životnim navikama, sunčan, jesenji dan u Limanskom parku obeležile su edukativne radionice u okviru projekta “Hajmo na piknik“ uz podršku Opensa.

zdravlje

“Jedna je vezana za zaštitu zelenih površina u urbanim sredinama, a druga je vezana za fizičku aktivnost i zdravlje … Prvo imaju kviz znanja gde treba da pokažu znanje iz ove dve oblasti koje smo spominjali, a posle toga idu na igre gde će da preskaču različite prepone, zadatke, biće dosta misaonih igrica da pokažu timski duh”, kaže Tatjana Jezdimirović, iz udruženja “Ritam zdravlja”.

Da takav vid zabave i susreta mladima omogućava više saznanja u oblasti zdravlja, potvrdili su i učesnici festivala.

Organizatori programa najavili su slična dešavanja, jer je mlade važno podsećati na ključne životne navike. U planu im je obilazak preostalih novosadskih škola, kao i da nastave sa tim sportskim manifestacijama.