Počeo Sajam nameštaja u Beogradu

Beograd — Za posetioce i stručnu javnost od danas je otvoren 57. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa, Diego Azubel

Foto: Epa, Diego Azubel

Na njemu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja.

Sajam će u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma trajati do nedelje 10. novembra, a paralelno u hali 5 za posetioce je otvoren i 57. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije koji će trajati do 9. novembra.

Sajam nameštaja poslovni je događaj koji će tokom predstojećih šest dana biti najvažnija tačka susreta svih učesnika u oblasti industrije nameštaja i onih koji su zainteresovani za nju.

Posetioci će tokom sajamskih dana imati priliku da pogledaju najsavremenija rešenja u oblasti dizajna nameštaja i saznaju kako o tome razmišljaju još uvek neafirmisani dizajneri. Ovo je poseban događaj u okviru Sajma nameštaja u Beogradu koji promoviše nove autore.

Takođe će biti organizovani i razgovori sa dizajnerima i arhitektama.

Vrhunac manifestacije, kako za izlagače tako i za sam događaj, predstavlja dodela nagrada Zlatni ključ i Sajamski ključ za najkvalitetnija i inovativna rešenja u ovogodišnjoj produkciji.

Značaj manifestacije za domaću i regionalnu privredu ogleda se u afirmaciji domaćih proizvođača iz oblasti drvne industrije i mogućnosti da svoju produkciju predstave velikom broju kupaca iz zemalja u okruženju, Evrope i sveta.

U okviru programa “Hosted Buyer” očekuje se poseta nekoliko hiljada velikih profesionalnih kupaca, uticajnih u domenu industrije nameštaja, koji su u poziciji da spajaju tržišta i kreiraju tražnju na globalnom tržištu. Očekuje se da će tokom šest dana, sajam posetiti oko 85.000 posetilaca.

Za sve posetioce dogadaj je posebno interesantan i zbog ekskluzivnih sajamskih pogodnosti budući da su svi učesnici na sajmu najavili specijalne popuste i uslove prilikom kupovine.