Opozicija pred RTS-om, “čekaju Vučića…”; Predsednik na instagramu: Stigao sam

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice je i lider pokreta Dveri i jedan od vođa SzS-s Boško Obradović.

Kako javlja izveštač Tanjuga, koji se nalazi kod Pete beogradske gimnazije, ispred RTS iz Aberdareve ulice okupljena je druga grupa pristalica SzS, u kojoj su Marko Bastać i Borko Stefanović.

rts, protest, opozicija, szs

Ispred zgrade RTS okupljeni su sa pištaljkama, a mogu se videti i transparenti sa natpisima “Pljačka penzionera nije reforma”, “Kada ćete smeniti Malog”, “Zašto širite laži, huškate i delite narod”…

Ispred javnog servisa primetno je i pojačano prisustvo pripadnika MUP-a.

Kako su najavili iz “1od5 miliona”, tri studentkinje – Valentina Reković, Tea Vukadin i Nikolina Reković, stajaće na tri ulaza RTS kako bi predsedniku Vučiću, prema saopštenju, postavile po jedno pitanje.

Vučić u RTS-u: Stigao sam, hvala na podršci

Predsednik Srbije objavio je na instagramu da je stigao na RTS i da se priprema za početak emisije.

“Stigao na RTS. Hvala svim ljudima na podršci. Poslednje pripreme pred emisiju”, napisao je Vučić na profilu “budućnostsrbijeav”, uz fotografiju, za stolom, sa papirima i dokumentima.

Studenti su danas javno pozvali građane da od 19. 30 časova dođu ispred javnog servisa, a Obradović je tokom dana na svom tviter nalogu ironisao na temu Vučićevog gostovanja.

Lider Dveri je na Tviteru najpre preneo poziv “1 od 5 miliona” koji se pojavio na društvenim mrežama “Dođi i pitaj Aleksandra Vučića ono što RTS neće”, a potom je objavio: “Ko to kaže da Vučić ne sme večeras da dođe u 21 sat uživo na emisiju Upitnik na RTS jer ga ispred ulaza čekaju studenti i građani da ga nešto priupitaju”, a potom i pitanje “Hoće li doći u Upitnik na RTS u Takovskoj ili bežite da snimate u Košutnjaku?”.

Obradović na vratima RTS-a

Lider Dveri stao je večeras oko 20,30 na glavni ulaz u RTS, iz Takovske ulice, blokirajući vrata, nakon što se, ranije, obratio novinarima, i obišao ulaz u zgradu javnog servisa iz Aberdareve ulice.

bosko, obradovic, protest, rts, opozicija, szs

Reporter Tanjuga javlja da su se ispred zgrade RTS-a formirale dve grupe građana, jedna koja izvikuje uvredljive parole na račun predsednika Srbije, i druga, koja je dobacivala uvrede lideru Dveri i skandirala “Đilasu, lopove” – obe sa bezbedne razdaljine.

Obradović je ranije novinarima ispred RTS-a rekao rekao da su on i njegove pristalice došle da podrže studente iz Udruženja “1 od 5 miliona”, a ne zbog pritiska i napada na predsednika Srbije, kako su, kaže, pojedini mediji najavili, a Pink organizovao specijalnu emisiju, što je sve zajedno nazvao ludilom.

Obradović je, u istom tonu u kojem je ceo dan ironisao ukazivanja na moguće nerede pred RTS-om, rekao da su mediji “podigli atmosferu” samo zato što je nekoliko studenata najavilo da će na ulazima u RTS sačekati predsednika i postaviti mu jedno pitanje.