Masakr u Meksiku: Ubijeno devet članova američke porodice, žrtve i deca (VIDEO)

Naoružani napadač ubio je članove porodice LeBaron koja pripada zajednici mormona koja je naselila planine i ravnice u severnom Meksiku pre više decenija.

meksiko, policija, ubistvo jpg

Rođaci LeBaronovih su Rojtersu rekli da je ubijeno devetoro ljudi, dok je meksička vlada za sada zvanično potvrdila da je stradalo pet osoba.

Još nije jasan motiv ubistva koji se dogodio u ponedeljak na lokalnom putu u meksičkoj državi Sonora, na granici sa Sjedinjenim Državama.

Na video snimku koji se pojavio na društvenim medijima vidi se izgorelo i mecima izrešetano terensko vozilo u kojem su se navodno nalazile žrtve u trenutku napada.

“Ovo je da se zna. Nita i četvoro mojih unučadi su upucani i izgoreli“, čuje se potreseni muški glas sa američkim akcentom, najverovatnije čoveka koji je napravio snimak.

Rojters navodi da nije bilo potvrde o autentičnosti video snimka.

U Meksiku se poslednjih nedelja dogodio talas napada, što je bilo šokantno čak i za tu zemlju pogođenu dugogodišnjim nasiljem u obračunima narko-kartela.

Još nema saznanja ko stoji iza napada, a posle ovog ubistva američkih državljana očekuje se pritisak SAD na meksičkog predsednika da obuzda naoružane grupe u svojoj zemlji.