Ljuba dobija vodovod do kraja godine

Od toga Opština Šid učestvuje sa 14 miliona dinara dok je pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio sredstva od 20 miliona dinara.

aleksandar, kurbalija, novi, knazevac, vodovod

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem obišli su radove na podizanju vodotornja u Ljubi.

U pitanju je objekat visine 27 metara a kapaciteta 100 kubnih metara vode koji će slobodnim padom vodom snabdevati oko 400 stanovnika. Kako je istaknuto nakon ovog posla sledi i uvođenje vode u Molovin.

Za protekle tri godine zajedničkim projektima pokrajinskog sekreatarijata za poljoprivredu u Opštinu Šid uloženo je oko 170 miliona dinara. Od toga oko 45 miliona dinara na konmasaciju poljoprivrednog zemljišta koja je uspešno sprovedena. Poslom u ljubi rešava se veliki problem i za poljoprivredne proizvođače a to je napajanje stoke vodom koji su ručno sa seoskog bunara to činili do sada.

Podizanje vodotornja u selu je dočekano sa pozitivnimkomentarima od strane meštana.

Opština Šid na izgradnju novog vodotornja čekala je blizu pet decenija. Ulaganja poput ovog nastaviće se i u narednom periodu a već i kroz projekat izgradnje vodovoda u Molovinu. Završnica projekta u Ljubi uslediće do kraja godine kada se očekuje i zvanično puštanje vode u sistem.