Funkcioneri SNS-a o “počasnom predsedniku” SPS-a i koketiranju sa opozicijom

Reagujući na izjavu počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića, koji je rekao da je “hajka na SPS stereotipni početak izborne kampanje SNS”, Mihajlović navodi da nije iznenađena i da SPS pred svaki početak izborne kampanje počne u medijima da se preispituje o vladajućoj koaliciji.

Dodaje da je takvu praksu SPS imao sa svim strankama sa kojima je od 2000. godine bio u koaliciji.

Umesto toga, navodi, Mrkonjić bi trebalo tužiocima da objasni kako je “gradio auto-put od gline i blata”.

milutin mrkonjic

“Nisam iznenađena što počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić kritikuje SNS sa kojom su u koaliciji, nije to prvi put. Čini se da SPS želi svoju političku budućnost da gradi na koketiranju sa opozicijom i kritikovanju SNS-a, kako bi došli do glasača koji ne podržavaju Vladu Srbije, u kojoj sede. Izbori će pokazati šta o tome misle građani i građanke Srbije”, navela je Mihajlović.

Ona dodaje da bi počasni predsednik trebalo da objasni tužiocima kako je u njegovom mandatu građen auto-put od gline i blata, zbog čega je još pre dve godine Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu.

“Umesto što u medijima kritikuje SNS, mnogo bolje bi bilo da počasni predsednik SPS-a konačno tužiocima objasni kako se auto-put koji je plaćen 75 miliona evra raspao pre nego što je uopšte pušten u saobraćaj”, zaključila je Mihajlović.

Mrkonjić je za list Danas rekao da je “hajka na SPS stereotipni početak izborne kampanje SNS”.

Glišić: Mrkonjiću, lopove, sram te bilo!

Ranije danas predsednik IO SNS Darko Glišić oštro je reagovao na izjavu socijaliste Milutina Mrkonjića za list Danas da je “hajka na SPS stereotipni početak izborne kampanje SNS” i poručio mu da treba da ga bude sramota.

“Sram te bilo, lopove jedan. Ćutiš dok napadaju Aleksandra Vučića, dok ga na krst razapinju, dok mu prete vešanjem, iako je taj Aleksandar Vučić prema tebi bio više nego korektan. A ti vrlo dobro znaš o čemu govorim. Kad ti Đilas i Dačić kažu da ga napadneš, ti to uradiš istog sekunda. Kako te nije sramota”, poručio je Mrkonjiću Darko Glišić.

Glišić u izjavi za Tanjug kaže da zna da tim obraćanjem krši stranačku disciplinu, jer je predsednik Vučić rekao da ovakve izjave ne daje u javnost.

“Ali, ne mogu da istrpim licemerje Milutina Mrkonjića”, kaže Glišić i dodaje da je spreman da za to snosi svu odgovornost pred organima svoje stranke.