Teška saobraćajka kod Inđije: Poginuli baka i deka, troje unuka povređeno

Od troje dece koja su prevezena u Dečju bolnicu u Novom Sadu, dvoje je zadobilo teške povrede.

“Jedna devojčica, stara 10 godina, zadobila je teške telesne povrede, opasne po život i smeštena je na Hirurško-intenzivnoj nezi. Druga devojčica, takođe starosti 10 godina, zadobila je teške telesne povrede, ali nisu opasne po život i nalazi se na Odeljenju dečje hirurgije”, rekla je Andrea Đuretić, portparolka Dečje bolnice.

Prema njenim rečima, treće dete, staro dve godine, zadobilo je lake telesne povrede, a sve troje dece biće zadržano u bolnici.

saobracajna, nesreca, udes, sudar

Do nezgode je prema prvim informacijama došlo kada se vozilo marke Mercedes, austrijskih registarskih oznaka, iz zaustavne trake uključivalo u saobraćaj na koga je s leve strane naleteo kamion sa prikolicom. Kamion ima registarske tablice Novi Pazar.

Do sudara kamiona i automobila došlo je u smeru ka Beogradu, zbog čega je saobraćaj preusmeren na stari put.

Iako pojedini mediji navode da je do nesreće došlo zbog nevremena koje je ličilo na tornado, u policiji smatraju da to nije razlog.

Danas oko podneva jak vetar pogodio je područje Inđije i napravio je potpuni haos i kolaps. Autoput Novi Sad – Beograd bio je zatvoren u oba smera kod petlje Inđija.

Saobraćaj je regulisan pre pola sata, ali se odvija otežano.