Ozvaničena saradnja Udruženja penzionera Novog Sada i RTV-a

NOVI SAD –

Bolje informisanje o pravima penzionera, njihovim aktivnostima i mogućnostima, cilj je Protokola o saradnji, koji su, danas, u Novom Sadu, potpisali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković.

...

Čolaković je izrazio zahvalnost rukovodstvu pokrajinskog javnog servisa na tome što je jedina televizija sa stalnom emisijom posvećenom penzionerima (emisija „Dodati život godinama“) i na tome što je prihvatilo inicijativu novosadskog Udruženja penzionera da verifikuje pomenuti dokument i taj način potvrdi želju i nameru da najstariji građane Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije što detaljnije informiše.

miodrag, koprivica,, penzioneri,, sporazum

„Mi želimo da naši najstariji imaju detaljne informacije o svojim pravima, obavezama, odgovornostima, o tome čime mogu da se bave i na koji način ih možemo izvesti iz njihovih domova. U Udruženju penzionera Grada Novog Sada postoji preko dvadesetak aktivnosti, od dnevnog centra, preko kulturno-umetničkog programa, izleta, korišćenja banja i tako dalje“, istakao je Čolaković.

On je, takođe, naglasio da je Novi Sad jedini grad u našoj zemlji, koji obezbeđuje popuste za različite usluge za penzionere.

„Više od 50 firmi, institucija i ustanova potpisalo je sporazume sa našim Udruženjem. Zahvaljujući tome, ako penzioner koristi 80 odsto tih usluga, on može, na godišnjem nivou, da uštedi jednu do jednu i po penziju“, precizirao je Čolaković i najavio da će biti izmenjen zakon o invalidsko-penziskom osiguranju, kojim će, kako je rekao, trajno biti rešeno pitanje usklađivanja penzija.

Udruženje penzionera Grada Novog Sada ima oko 25 hiljada članova.