Interkulturalno veče društvenih igara u RKC-u

Svesni činjenice da je međusobno poznavanje različitih nacionalnih zajednica često veoma površno i ispunjeno sa dosta stereotipa, njihova ideja je da kroz ovaj projekat, za početak, otvore rusinsku zajednicu ka svim drugim zajednicama u gradu i da kroz zajedničke, interaktivne aktivnosti rade na međusobnom povezivanju.

drustvena, igra

Veče društvenih igara biće prilika da se Rusinski kulturni centar prepozna kao mesto interkulturalnosti gde će mladi iz svih zajednica biti dobrodošli i gde će steći nove prijatelje sa kojima će se lepo provesti i iznova družiti, unutar ali i izvan kulturnog centra.

Članovi i članice grupe “Matkovci” pripremili su različite igre – Catan, Ticket to ride, Dixit, Kingdomino, Codenames, Who did it, Port Royal.

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Progam počinje u 19.30 časova. Rusinski kulturni centar nalazi se u ulici Jovana Subotića 8 (ulaz iz dvorišta).

Samo kroz međusobno upoznavanje, druženje i kvalitetno provedeno vreme zajedno možemo da radimo na tome da naše društvo bude što povezanije, a samim tim i bogatije, poručuju iz grupe “Matkovci”.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla lokomotivans@gmail.com ili telefonom na brojeve i 064 6131 958 (Ivan) i 064 164 2156 (Višnja).

“Veče sa nama kroz igru” realizuje se kroz projekat “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa”. Projekat u 2019. godini sprovode udruženja HMM Novi Sad, BalkanIDEA Novi Sad i CEKRO, uz podršku programa OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.