Akademija umetnosti organizuje “Nedelju otvorenih vrata”

Sa Akademije kažu da je ovo sjajna prilika da se budući studenti upute u detalje studijskih programa, kao i da im se otkrije kako izgledaju časovi i predavanja na pojedinim departmanima, kako bi bili što sigurniji da je izbor koji prave – pravi.

akademija umetnosti jpg

“Bila sam pre svega prvo sigurna sto odsto da je to jedini put kojim ja hoću da idem, a ono što bih svakome preporučila ko hoće da dođe ovde, jeste da se dobro pripremi, da ima na umu da će to biti puno radnih sati, čak i previše, ali da se sve to na kraju isplati”, kaže Milena Dautović, studentkinja treće godine glume.

Srednjoškolci će moći da se informišu o studijskim programima na sva tri departmana: dramske, muzičke i likovne umetnosti.

“Da vide otprilike ako dođu na čas crtanja ili na čas grafike, da vide šta ih sve tamo čeka, da li je to za njih pogodno, da li ih to stvarno zanima, pa eto i da malo vide kakva je atmosfera, ko su studenti, ko su profesori i sve to skupa može da im pomogne da donesu odluku da li će se kod nas upisati”, kaže prof. Vesna Ždrnja, prodekan za nastavu.

Izvrsnost je ono što se visoko ceni, ističu na na Akademiji i dodaju da je manifestacija prilika i da se sazna koji su to standardi koje se sprovode i koji se očekuju od studenata.

“I oni praktično mogu da se upoznaju sa standardima koji ih očekuju u trenutku kad upišu ovu Akademiju i sa onim što se od njih očekuje ne samo nakon upisa nego i na samom upisu. Laički govoreći saznaće zapravo na kojoj visini lestvica koju ono moraju da preskoče da bi ušli da studiraju na akademiju umetnosti u Novom Sadu”, navodi Zoran Krajišnik, redovni profesor na Departmanu muzičke umetnosti.

Manifestacija “Nedelja otvorenih vrata” održava se na sve tri lokacije, gde su zgrade Akademije i to u glavnoj zgradi u ulici Đure Jakšića, u Kosovskoj i na Petrovaradinskoj tvrđavi, a raspored o svim događajima može se preuzeti na zvaničnom sajtu Akademije umetnosti.