Ja biram: Tehničar za zaštitu životne sredine

NOVI SAD –

Ako volite prirodu, tačnije da brinete o njenom očuvanju i zaštiti, možda je Tehnička škola “Pavle Savić” dobar izbor za vašu buduću profesiju-tehničar za zaštitu životne sredine. Na ovom četvorogodišnjem obrazovnom profilu stiču se stručna znanja iz oblasti zaštite životne sredine, vode, vazduha i zemljišta.

Svi stručni predmeti su praćeni i eksperimentalnim laboratorisjkim radom, a nakon završene srednje škole učenici mogu naći zaposlenje u raznim granama hemijske i prehrambene industrije, u poljoprivredi i raznim institucijama za zaštitu životne sredine.

tehničar
Osmakinje Sanja i Tajna pregovaraju sa roditeljima oko raznih stvari, a najčešće kako da slobodno vreme ispune gledanjem filmova i slušanjem muzike.

I gledanjem ove emisije sadašnji mali maturanti mogu proveriti svoje znanje iz hemije, istorije i srpskog. Podsetite se upotrebe velikog početnog slova, ali i činjenica o najvažnijem srpskom srednjevekovnom zakoniku. Iz hemije govorimo o upotrebi vodonika, azota i ugljenika za proizvodnju baruta, raketnog goriva i konzerviranje namirnica.

Nedelja, 3.11.2019.
RTV1 9,25 časova

Autorka emisije: Vesna Konja
U ulogama osmakinja: Sanja Molnar i Tajna Stojković