Počela bilbord promocija projekta “Učim+znam=vredim”

U Novom Sadu biće istaknuto 40 reklamnih panoa s licima 280 đaka, što je najveći broj učenica i učenika promovisanih u okviru projekta od njegovog početka 2015. godine.

bilbord2

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Kada bude završeno postavljanje svih bilborda u sedam lokalnih samouprava biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego prethodne godine koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada takođe su doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz oblasti istorije, engleskog jezika, hemije, matematike i drugih naučnih oblasti.

Programiranje je oblast gde su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, pa će na bilbordima biti predstavljeni i svetski vicešampion u programiranju, i osvajač trećeg mesta na svetskoj smotri najboljih informatičara. Ova godina posebno će biti u znaku horova i učenika muzičkih škola koji su prva mesta osvajali na najprestižnijim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a samo u Novom Sadu biće predstavljeno četiri hora i jedan orkestar koji su u svojim kategorijama bez premca u našoj državi.

bilbord

Tim povodom u utorak, 29. oktobra, s početkom u 10 časova ispred bilborda kod „Dino parka“ na Bulevaru cara Lazara biće održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti:

– Aleksandar Savanović, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti

– Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a

– Pojedini učesnici ovogodišnje kampanje koji će biti predstavljena na bilbordima u Novom Sadu

Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim” i ove godine je Erste banka. Partner ovogodišnjeg projekta je OPENS 2019.