Uklonjen otpad sa Telepa

NOVI SAD –

U blizini Osnovne škole “Jožef Atila” na Telepu, prema rečima meštana, nesavesni pojedinci iz svih delova grada, donose i bacaju delove nameštaja i sanitarije. Kako kažu, sa tim problemom se suočavaju u poslednje dve nedelje, nakon što su im sa ugla ulica Šarplaninske i Stanoja Glavaša, radnici “Čistoće” odneli kontejner, koji je bio postavljen za tu namenu.

...

Delove nameštaja, sanitarija i kese sa smećem, u poslednje dve nedelje donose i bacaju stanovnici iz svih delova grada, kažu meštani Telepa koji žive u okolini Osnovne škole “Jožef Atila”.

Sa te lokacije je, kako kažu, odnet pun kontejner, na čijem mestu se i dalje gomila otpad.

podzemni kontejneri smece cistoca jpg

“Odneli su i verovatno više nemaju nameru da donose, smatraju da je završeno to što treba da se postavi. A građani su, nakon što su oni izručili, i dalje donose smeće tu, iako nema kontejnera. Komšinica je zvala i zvala sam i ja i komunalnu inspekciju, ali oni kažu da su poslali zahtev gradskoj čistoći i da dođu, međutim ništa”, kažu meštani.

“Bio je kontejner prvi dan, pa su odneli i doneli drugi, napunio se i onda je počeo da se slaže okolo, oni su taj odneli, a ovo je sve ostalo. Još se pomalo dodaje”, ističu.

Veliki kontejner na uglu ulica Šarplaninske i Stanoja Glavaša postavljen je 24. septembra, gde je stajao naredna tri dana, nakon čega je odvezen, ispražnjen i po planu postavljen u drugom delu grada. Da se ne bi stvarale deponije, iz preduzeća “Čistoća” podsećaju građane na to, da otpad umesto na ulicu, mogu baciti i u iznajmljen kontejner.

“Svako od nas može da u bilo koje doba dana zakupi po vrlo pristupačnoj ceni veliki kontejner, i da odlaže u njega sve što im nije potrebno iz domaćinstva, a to podrazumeva da mi odvezemo taj kontejner, da on stoji tamo 24 sata na toj željenoj lokaciji i da ga mi odvezemo do gradske deponije”, navodi Maja Ravić iz JKP “Čistoća”.

Kako saznaje RTV u “Čistoći”, sa te lokacije uklonjen je sav otpad.