Počeli Dani Vojvodine u Trebinju

Na manifestaciji će, osim Turističke organizacije Vojvodine, učestvovati turističke organizacije nekoliko gradova i opština iz Vojvodine, kao i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma.

trebinje

Otvaranju je prisustvovao i podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović koji je izrazio zadovoljstvo što manifestacije kao što su “Dani Vojvodine u Srpskoj” i nedavno završeni “Dani Srpske u Srbiji” ne jenjavaju, nego kako je rekao postaju sve masovnije.

On je podsetio da su protekle tri godine prošle u sve snažnijem povezivanju Srpske i Srbije i da je saradnja u osnaživanju privrednog razvoja najvažnija, a značajan doprinos intenziviranju tog vida saradnje daje Pokrajinska vlada kroz programe međuregionalne i prekogranične saradnje sa Republikom Srpskom.

Danas i sutra građani Trebinja imaće priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajima i ponudom Vojvodine u Dučićevoj ulici a u večernjim satima u restoranu “Studenac” biće upriličeno “Vojvođansko veče” uz tamburaše i degustaciju domaćih vojvođanskih vina.

Promocija turističke ponude Vojvodine biće održana u Dučićevoj ulici u petak, 13. septembra od 15 do 20 časova i u subotu, 14. septembra od 11  do 17 časova.

Na manifestaciji će, osim Turističke organizacije Vojvodine, učestvovati turističke organizacije nekoliko gradova i opština iz Vojvodine, kao i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma iz Vojvodine (Privredna komora Vojvodine, Novosadski sajam, TO Vršac, TO Subotica, TO Šid, TO Irig, Salaš 137 Čenej, Firma Pastai, Vinarija Veselinović- Benišek, Udruženje Nit Obrovac i Muzej kuglofa Gea Sremski Karlovci), ali i delegacije Pokrajinske vlade.