Tomašević: Za Bogdanovića morali da platimo 140.000 evra

Za dodatno osiguranje bilo je potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS uz pomoć države uspeo da isplati.

dejan, tomasevic

“FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KŠ u septembru morao da plati dodatno osiguranje”, rekao je Tomašević na konferenciji za medije u Štark areni.

On je dodao da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala tri nedelje.

“Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan ‘pokriven’ i nema problema da zaigra za Srbiju”, zaključio je Tomašević.

On se u ime Košarkaškog saveza Srbije zahvalio selektoru Aleksandru Đorđeviću i svim igračima koji su “odvojili još jedno leto da budu sa reprezentacijom”, sa ciljem da naprave što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini.