Racija policije u Južnoj Koreji zbog Ronalda

Nedavno odigrana utakmica između Juventusa i izabranog tima korejske lige podigla je na noge i tamošnju policiju.

MTIzvor: B92, Beta

EPA-EFE/KIM HEE-CHUL

EPA-EFE/KIM HEE-CHUL

Južnokorejska policija pretresla je kancelariju marketinške agencije u sklopu istrage o prevari, nakon što fudbaler Kristijano Ronaldo nije nastupio na tom meču.

Utakmica je odigrana 26. jula u Seulu, a navijači su posle toga tužili organizatore, pošto je Ronaldo meč odgledao sa klupe, uprkos tome što su organizatori najavili da je obavezan da odigra najmanje 45 minuta.

Prodato je više od 65.000 ulaznica po ceni koja se kretala i do 330 dolara. Organizator utakmice bila je marketinška agencija Fasta, koja je posle današnje racije saopštila da će u potpunosti sarađivati sa policijom tokom istrage, kako bi se otklonile sve sumnje.

Takođe, ta agencija navela je da je podnela žalbu Juventusu zbog kršenja ugovora. Trener Juventusa Mauricio Sari rekao je posle utakmice da je Ronaldo ostao na klupi zbog bolova u mišićima. Cela situacija naštetila je reputaciji Juventusa u Južnoj Koreji.

Čelnici K lige su poslali žalbu crno-belima, koji su kasnili sat vremena na utakmicu, zbog čega je odložen početak, ali i otkazano potpisivanje autograma sa navijačima. Predsednik Juventusa Andrea Anjeli odbacio je optužbe o nepoštovanju i nepravilnostima.

U svom odgovoru, čelnici K lige naveli su da je Juventus “besraman”, optužili torinski klub za veliku prevaru i zatražili su izvinjenje.