Prošli slavni dani farmaceutskog giganta: Propao i sedmi pokušaj prodaje

Zrenjanin — Propao je i sedmi pokušaj prodaje nekadašnjeg farmaceutskog giganta “Jugoremedija” u stečaju, potvrdio je stečajni upravnik Radovan Savić.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, psphotography

Foto: Depositphotos, psphotography

Javna prodaja ovog preduzeća bila je zakazana za danas, međutim, niko nije otkupio dokumentaciju i položio depozit, pa se sedmi pokušaj prodaje proglašava za neuspešan.

Početna cena bila je 800 miliona dinara. Savić objašnjava da ipak postoje dva zainteresovana kupca koja iz privatnih razloga nisu u ovom krugu bili u mogućnosti da se prijave na javni poziv.

Savić kaže da će se sa njima razgovarati kako bi se proverilo da li su i dalje zainteresovani, a ukoliko jesu, odbor poverilaca “Jugoremedije” će odrediti novi rok za prodaju ili će se možda, kaže, ići na pokušaj prodaje ovog preduzeća neposrednom pogodbom.

Imovinu “Jugoremedije” čine, između ostalog, industrijski kompleks u Zrenjaninu, intelektualna svojina, odnosno 24 žiga, kao i motorna vozila i inventar.

U Jugoremediji je stečaj proglašen 2012. godine. Nakon toga usledio je bankrot četiri godine kasnije, a 2017. godine procenjeno je da imovina ovog nekadašnjeg giganta vredi četiri milijarde dinara.