Od Kolašina do Berana za pola sata: Bosanci buše tunel, put će koštati skoro 35 miliona evra

Podgorica — Radnici sarajevske kompanije “Euro-asfalt” probijaće sa obe strane tunel na saobraćajnici Jezerine-Lubnice.

Izvor: Investitor.me

Foto: Epa/RICCARDO DALLE LUCHE

Foto: Epa/RICCARDO DALLE LUCHE

Njime će se put od Kolašina do Berana skratiti za četrdesetak kilometara.

Projekat izgradnje puta Jezerine-Lubnice košta 34,7 miliona evra.

Nakon završetka radova, putovanje od jedne do druge seveme opštine trajalo bi nešto više od pola sata. Sada se od Kolašina do Berana stiže za oko sat i po.

Berane bi se zahvaljujući novom putu približilo i glavnom gradu nakon izgradnje prioritetne deonice crnogorskog autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, pišu “Vijesti”.

Iz kompanije “Euro-asfalt” saopštili su da su počeli sa probijanjem tunela i od strane Lubnica, kako bi što pre završili sa izgradnjom tog objekta.

“Radovi dobro napreduju i očekujemo da ćemo ubrzo moći da objavimo datum kada ćemo probiti cev”, saopštili su “Vijestima” iz Euro-asfalta, a prenosi Investitor.me.

Tvrde da još ne mogu da preciziraju datum probijanja, jer je reč o kraškom zemljištu, koje zna da bude nepredvidivo tokom izvođenja građevinskih radova.

Radovi na tom putu, svečano ozvaničeni u maju 2017. godine, zaustavljeni su nakon nepune godine, kada je tokom probijanja tunela ispod planine Bjelasice pronađena velika količina vode.

U aprilu prošle godine, Direkcija za saobraćaj tvrdila je da se izgradnja puta Kolašin-Berane nastavlja istom trasom, nakon što se gotovo ocedila voda iz tunela Klisura na Jezerinama.

Iz Direkcije su više puta saopštili da će nastaviti sa probijanjem tunela, nakon što se voda potpuno povuče i da traže rešenje za ocedne vode, prouzrokovane obilnim padavinama na Bjelasici.

Priroda opet prekinula radove

Međutim, iz Direkcije su “Vijestima” u novembru saopštili da su radovi u aprilu ove godine prekinuti zbog pojave obimne količine podzemne vode.

“Kao što je javnost ranije obaveštena, radovi na izgradnji tunela Klisura su početkom aprila prekinuti usled pojave obimne količine podzemne vode, dotoka i do 200 litara u sekundi”, saopšteno je.

Direkcija za saobraćaj dala je nalog da se izvrše dodatna geološka istraživanja, pa je na osnovu rezultata, sredinom juna ove godine, izmenjen Glavni projekat tunela.

Pojasnili su da se izmena Glavnog projekta tunela odnosi na “promenu ranije projektovanog jednostranog na dvostrani podužni pad”.

U Euro-asfaltu očekuju da neće mnogo probiti rok kada je reč o izgradnji saobraćajnice, iako se gotovo pola godine nije radilo na toj trasi.

“Zbog toga smo počeli radove sa obe strane kako bismo ubrzali proces”, saopštili su.

Ne zna se kad će otvaranje

Iz Direkcije za saobraćaj nisu odgovorili kada planiraju otvaranje ove deonice. Na pitanja “Vijesti” u vezi sa saobraćajnicom Jezerine-Lubnice nisu odgovorili ni iz Uprave za saobraćaj.

Završetak radova, kako su ranije najavili iz Direkcije za saobraćaj, planiran je za 6. novembar 2020.

Prema ugovoru sa firmom Euro asfalt rok za završetak je 36 mjeseci.

Radovi na putu Jezerine-Lubnice izvode se na ukupnoj dužini 14,44 kilometra i podeljeni su na četiri dionice.

Iz Direkcije su ranije odgovorili da na prvoj deonici Lubnice rade rekonstrukciju puta u dužini od 6,61 kilometar i izgradnju galerije duge 80 metara.

Na drugoj deonici Jelovica rekonstruisaće put od oko tri kilometra, a na četvrtoj put dužine manje od jednog kilometra. Iz Direkcije su kazali da će na trećoj deonici Klisura rekonstruisati put od 3,87 kilometara i izgraditi tunel dužine 2.814 metara.

Iz Direkcije za saobraćaj su ranije kazali da će izvođač, ako zbog njega budu kasnili radovi, plaćati penale u iznosu od 0,2 odsto za svaki dan kašnjenja, do maksimalnih 12 odsto ugovorene vrednosti.