Arsov: Kampanjama o bezbednosti protiv nesreća

Arsov je u intervjuu za RTS naveo da su ostali razlozi umor, brzina, neustupanje prvenstva prolaza, alkohol… Od ponedeljka će na terotiriji EU, ali i u Srbiji, biti pojačana kontrola brzine kretanja, najavio je Arsov, podsetivši da, međutim, te akcije, nažalost, daju kratkoročne rezultate.

javna rasveta, autoput, saobracaj, radovi jpg

On je istakao da jedini način da se podigne svest o poštovanju saobraćajnih propisa jeste da se vode kampanje o bezbednosti saobraćaja.

“Celo društvo mora da se uključi i sve društveno odgovorne organizacije”, rekao je Arsov i dodao da su pozvali Agenciju za bezbednost saobraćaja da medijima dostavi spotove, ali da mediji traže da se emitovanje spotova naplati.

“Pozivam ih (medije) da ih emituju bez naknade, jer mora da se smanji broj stradalih”, istakao je Arsov.

Dodaje da leti za volanom ima i dosta mladih vozača, koji nisu dovoljno iskusni. Zbog toga je izmenjena odredba i probna vozačka važiće do 21. godine.

“Nažalost, i mladi a i roditelji nisu svesni. Svaki dan dobijamo puno pisama da deca polože ispit pre nego što se uvede novi sistem”, naveo je Arsov i dodao da ni roditelji ni deca ne shvataju koliko je važna probna dozvola.

Ovog leta, samo u julu, u saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji poginule su 63 osobe. Ionako crnu statistiku dodatno je pogoršao današnji dan – samo na Ibarskoj magistrali u dva udesa petoro poginulih.

Kod skretanja za Bogovađu na Ibarskoj magistrali, poginulo je četvoro mladih u direktnom sudaru BMV-a i “dačije”. Rano jutros, takođe, na Ibarskoj desila se još jedna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.