Vlada predložila izmene zakona o informacionoj bezbednosti

Cilj je i da se tim izmenama unaprede postojeća zakonska rešenja, a koja su proistekla iz dosadašnjih iskustava u primeni zakona.

vlada srbije jpg

Vlada je danas usvojila i dve strategije iz oblasti odbrane, uvažavajući činjenicu da Srbija mora da prati promene u okruženju i da prilagođava svoju bezbednosnu politiku istima, kako bi na najbolji način štitila svoje nacionalne interese.

Usvajanjem Strategije nacionalne bezbednosti Srbije, kao najvišeg i najznačajnijeg strategijskog dokumenta u ovoj oblasti, utvrđuju se osnovni nacionalni interesi države i osigurava bezbednost i sigurnost svih njenih građana, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Strategija u potpunosti odražava privrženost naše zemlje opštim civilizacijskim i moralnim vrednostima, poštovanju svoje državotvorne tradicije, vladavini prava, socijalnoj pravdi, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama, kao i ekonomskom napretku i sveobuhvatnoj međunarodnoj saradnji, navodi se u saopštenju.

Strategija odbrane, koju je Vlada usvojila dokument je zasnovan na Ustavu i Strategiji nacionalne bezbednosti, kojim se usmerava razvoj normativnih i organizacijskih rešenja sistema odbrane, planiranje, finansiranje i angažovanje resursa odbrane naše države.