Vežbom do zdravog tela

Svake srede i subote u Futoškom parku održavaju se besplatni časovi joge u terminu od osam do pola deset ujutru. Instruktorka joge, Sanja Stojšin, govori kako je joga pozitivna i za telo i za duh, neguje fleksibilnost, ali postoje i vežbe snage.

vezba, bicikli

“Ono što naročito joga daje jeste to da se približimo sebi, da upoznamo sebe, jer u ovom svetu toliko ima stresa, svako žuri na posao, porodica, posao, porodica, posao, nikad vreme za sebe i mislim da je to ono što nam joga daje. Joga nam kupuje vreme”, rekla je Sanja Stojšin, instruktorka joge.

Kako Sanja objašnjava, za jogu je potrebna samo jedna prostirka, udobna odeća i dobra volja.

Učenica joge Ljiljana Tomašević je prošle godine saznala za ove časove od svoje koleginice i, kako kaže, kaje se što nije ranije počela sa vežbanjem.

Ukoliko niste ljubitelji grupnih treninga, uvek je tu opcija da se trči, vozi bicikl, individualno vežba na spravama. Borjan Bredor jedan je od od onih koji redovno dolaze na Kej da bi vežbali, jer kako on navodi, više mu prija trening na otvorenom nego u teretani.

Više nisu prihvatljivi izgovori da nemamo dovoljno novca, da su nam teretane zagušljive i da su nam dosadile stalno iste vežbe. Vreme je da učinimo nešto dobro za nas i za naše zdravlje, i vreme je da to učinimo što pre.