Partizan dočekuje Malatiju, apel grobarima – bez politike

Trener crno belih Savo Milošević rekao je da će njegov tim protiv turske ekipe imati pravi test.

partizan,, malatija

Prvotimac Partizana Bojan Ostojić istakao je da u ekipi vlada dobra atmosfera i da to donosi dobre rezultate.

Revanš je na programu za sedam dana. Bolji iz ovog dvomeča igraće u 4.kolu kvalifikacija sa boljim iz duela Molde – Aris.

Partizan apelovao na navijače: Bez političkih pesama…

Fudbalski klub Partizan apelovao je na navijače da ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parole koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje.

“Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika Evropske kuce fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička. Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici”, stoji u saopštenju kluba iz Humske i dodaje se:

“Molimo sve navijače Partizana, kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reci pesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje ( zakolji, ubij, smrt, mrzim, balije….) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja”.

Navodi se i da se FK Partizan već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident takvog tipa na stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama, već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja.

“Apelujemo na sve navijače koji ce večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje. Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod Evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi!”, stoji u saopštenju Partizana.