Komšić: Članstvo u NATO prioritet

SARAJEVO –

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sednica Predsedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsedavajućeg Veća ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke, odnosno odmah posle usvajanja Nacionalnog plana za članstvo u NATO.

Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsedavajućeg Veća ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo NATO, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja ANP, preneo je portal Klix.

zeljko, komsic

Predsednik SDA Bakir Izetbegović danas je rekao da u celom procesu dogovora nema pobednika niti gubitnika i da je pronađena sredina.

Odnosno, kao što je Klix.ba u sredu objavio, dogovor je najbliži varijanti slanja redukovanog ANP, koji bi trebalo da sadrži civilni segment, a vojni da se zadrži na postojećem nivou. Lideri stranaka pobednica opštih izbora 2018. godine SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su u ponedeljak, 5. avgusta, dogovor o principa za formiranje vlasti prema kojima bi Veće ministara trebalo da bude formirano u roku od 30 dana