Gužve na Ibarskoj magistrali zbog Guče

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, vozila na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji kod Preševa na ulaz u zemlju čekaju 50 minuta, a na izlaz iz zemlje kod Gradine čekaju 60 minuta, a kod Špiljana i Horgoša 30 minuta.

granica, guzve

Na teretnim terminalima često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u Srbiji.

Od Ljiga do Preljine saobraćaj se 10 dana vraća na Ibarsku

JP “Putevi Srbije” saopštilo je da će od danas do 18. avgusta biti zatvorena deonica auto-puta Ljig-Preljina, da bi se taj put spojio s novoizgrađenom deonicom do Obrenovca, pa će u tom periodu celokupan saobraćaj biti preusmeren na Ibarsku magistralu.

U saopštenju se kaže da će se od danas u sedam časova ujutru, do 18. avgusta “saobraćaj odvijati po izmenjenom režimu na delu državnog puta IA reda broj 2 i IB reda broj 22 (ukrštanje državnog puta IB reda broj 22 sa državnim putem IA reda broj 2 u mestu Dići, deonica Dići – početak izgrađenog auto-puta do Preljine – kraj izgrađenog dela auto-puta)”.

U tom periodu, navodi se, “obustavlja se saobraćaj na delu državnog puta IA reda broj 2, na deonici: ukrštanje sa državnim putem IB reda broj 22 u mestu Dići, do dela državnog puta IA reda broj 2 u mestu Preljina (kraj izgrađene deonice auto-puta)”.

Celokupan saobraćaj biće preusmeren na državni put IB reda broj 22 – Ibarska magistrala.

Na pomenutim deonicama biće postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija, saopštilo je JP “Putevi Srbije”, koje apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.