“Golubice” silovite u kvalifikacijama za LŠ: Spartak – Agarista 12:0

Strelci Adamek ‘3, ’67 i ’72, Denda ’16, Matić ’20, Delgadilo ’27, ’32 i 45+’2, Filipović ’29, ’33 i ’84 i Viliams ’79

zfk, spartak

Spartak: Kostić, Denda (Viliams), Vajda, Slović, Lukas, Adamek (Tanasković), Fiedler, Delgadilo, Filipović, Porter (Derviši), Matić.

Agarista: Kerešu, Brinza (Indiša), Gergelegi, Mereuța, Musteața, Katarau (Kajuhari), Andone, Munteanu, Peșterean (Druta), Login, Zdorovetči.

Osim igračica pohvale zaslužuje i stručni štab koji je doneo hrabru odluku da 3 mlade igračice: Milica Denda, Adrijana Derviši i Kristina Tanasković, debituju u Ligi šampiona. Milica Denda, je uspela da postigne gol i tako na najlepši način opravda ukazano poverenje.

Goleadu je otvorila najbolja igračica utakmice, Kayla Adamek, već u 3. minuti. Do okončanja meča postigla je ukupno 3 gola uz nekoliko izvanrednih asistencija. Po broju golova i broju asistencija učinak Tijane Filipović nije ništa manji, a njoj je pripada čast i za najlepši ujedno i poslednji gol na današnjoj utakmici.

Većina igračica je bila na visini zadatka, o čemu svedoči i broj postignutih golova, ali se ne može reći da je opšti utisak o igri celog tima bio povoljan baš u tolikoj meri.

U našoj kvalifikacionoj grupi danas su takođe igrali Ferencvaroš i Slovan, a pobedu od 3:1 slavile su Mađarice.

Nakon prvog kola Spartak je na vrhu tabele, pa sledi Ferencvaroš sa istim brojem bodova, ali sa slabijom gol razlikom.

Sledeću utakmicu “Golubice” igraju u subotu 10. avgusta od 17:30 časova, protiv domaćina turnira ekipe Slovana dok će Mađarice igrati protiv Moldavki.