Šarović: Dodik platio suviše visoku cenu za Savet BiH

“To govori da će biti zanimljivo u implementaciji sporazuma jer svi na svoj način gledaju to što su potpisali”, izjavio je juče Šarović povodom sporazuma koji su u ponedeljak potpisali lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

mirko, sarovic

On je ocenio i da je ovo veoma važan trenutak za Republiku Srpsku i ocenio da je taj dokument “kapitulacija politike Milorada Dodika i SNSD-a koji je vodio proteklih meseci i godina”.

“Ovo je prema našem mišljenju jasno trasiranje puta Republike Srpske prema NATO-u i poraz zastupanja politike vojne neutralnosti, nesvrstavanja ni u jedan vojni savez i odstupanje od politike koju je zastupao SNSD da će se o pitanju NATO-a razgovarati kad o tome jasno opredeljenje bude imala susedna Srbija”, rekao je Šarović.

Prema njegovim rečima, sve ono za šta se predsednik SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zalagao “sad je pogazio i potpisao”.

“Naše je gledište da je platio suviše visoku cenu u Savetu ministara BiH, u slučaju da se ovaj sporazum implementira plaćena je ogromna cena odstupanja od strateške politike koju je on dosad vodio. Sada su na neki način pale sve maske, pogotovo nakon priznanja jednog od potpisnika sporazuma da je potpuno jasno ko se može nazvati izdajnikom, a ko ne, ko se pridržava svojih stavova, a ko ne. Lider SNSD-a je bezbroj puta rekao da je onaj ko vodi zemlju u NATO izdajnik”, naveo je Šarović.