Brnabić: U kvazi državi Kosovo ne zna se ko pije, ko plaća

“Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazi država i da se tamo ne zna ko pije, ko plaća”, rekla je Brnabić novinarima u Novom Sadu.

ana, brnabic

Ona je istakla da to pokazuje i koliko je situacija na Kosovu i Metohiji nesigurna.

“Savetnik njihovog ministra spoljnih poslova je rekao da je zabranjeno da građani sa srpskim ispravama prođu, Haradinaj rekao da nije zabranjeno, onda savetnik opet da jeste”, rekla je Brnabić.

Uvek ću slušati savete Aleksandra Vučića

Ona je dodala da Vlada Srbije odlučuje koje sportove i klubove će finansirati, ali da njoj nije problem da uvek posluša savet predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ističe, odlično upoznat sa situacijom u zemlji.

Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu ko donosi odluke u državi, nakon što je Vučić predložio, a vlada prihvatila da država finansijski pomogne rad vaterpolo klubova.

“Vlada donosi odluke koje klubove i sportove ćemo finansirati, a nikakav problem mi nije da uvek poslušam savet predsednika Vučića, jer je čovek koji je odlično upoznat sa situacijom u Srbiji. To je dokazao i kao premijer i mislim da bih bila veoma neodgovorna i neozbiljna kad ga ne bih poslušala u vezi sa bilo čim”, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da je postignut dogovor da Vlada Srbije podrži ukupno 29 vaterpolo klubova, muških i ženskih, jer je vaterpolo jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

“Podržaćemo vaterpolo klubove, sa posebnim akcentom na one koji igraju regionalne lige i evropska i druga prvenstva”, istakla je Brnabić.

Na jučerašnjem sastanku predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića dogovoreno je da država prvi put u istoriji finansijski pomogne rad srpskih vaterpolo klubova.

Kako je juče navedeno na sajtu Saveza, Vučić je posle sastanka sa predsednikom VŠ, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.