Tramp: Smrtna kazna za masovne ubice 

U obraćanju u Beloj kući nakon dve smrtonosne pucnjave u Teksasu i Ohaju, Tramp je dodao da se stranačka pripadnost mora u tom smislu ostaviti po strani i biti jedinstven u osudi pošto ti “varvarski masakri predstavljaju napad na naše zajednice, na našu naciju i zločin protiv čovečnosti”, prenosi ABC Njuz.

donald, tramp

On je upozorio i na opasnost koji nose Internet i društvene mreže, kao i na brutalne i krvoločne video igre koje su, kako je rekao, odgovorne za “glorifikaciju nasilja u našem društvu”.

“Moramo osigurati da oni koji predstavljaju rizik za javnu bezbednost nemaju pristup oružju, a i ako ga imaju – da im oružje može biti oduzeto po kratkom postupku”, rekao je Tramp i naglasio da su “mentalne bolesti te koje su okidač, a ne oružje”.

Tramp je rekao da su masovna ubistva koja su se dogodila u El Pasu, Teksasu i Dejtonu, Ohaju “napad na Ameriku” i pozvao da se jednoglasno osude rasizam i ideja o superiornosti belaca, prenosi Glas Amerike.

“Moramo pobediti ove zle ideologije. U Americi nema mesta mržnji. Mržnja razara um, srce i dušu”, rekao je Tramp i dodao da federalne vlasti asistiraju u istragama masovnih ubistava.

On je pozvao FBI da istražuje zločine iz mržnje i domaći terorizam.