Rusija: Ugašen požar u vojnom skladištu u Krasnojarsku

“Požar u skladištu municije u centralnom vojnom okrugu u okrugu Ačinsk u regionu Krasnojarsk u potpunosti je ugašen. Municija je prestala da eksplodira oko 5 sati po moskovskom vremenu”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tass.

Požar je izbio u ponedeljak popodne, zbog čega su evakuisani stanovnici naselja koja se nalaze u radijusu od 20 kilometara od skladišta, a prema saopštenju lekara 12 osoba je povređeno.

clip

Eksplozije u skladištu municije u vojnoj bazi usledile su nakon što je požar izbio na dva mesta u kojima je uskladišteno 40.000 metaka.

Iz regionalne službe za vanredne situacije ranije je rečeno da će vatrogasci moći da počnu da gase požar u skladištu tek kada prestanu eksplozije municije.

“Sve dok eksplozije traju, vatrogasci ne mogu da se približe skladištu i počnu da gase požar”, naveo je izvor u toj službi, prenosi Tass, dodajući da se ni avijacija ne može angažovati iz istog razloga.

Ruske vlasti planirale su da evakuišu 16.500 ljudi iz te oblasti, a do sada je evakuisano nekoliko hiljada lokalnih stanovnika.

Formirani su i prihvatni centri.

Kako su ruski mediji preneli pozivajući se lekarske službe, devet osoba je povređeno, dok su pojedini mediji javili da je jedna osoba poginula.